home

Visie KNBLO-NL op samenwerking

Visie KNBLO-NL op samenwerking

Direct naar:

KNBLO-NL gelooft in de kracht van samenwerking. Samenwerking om de wandelaar en de wandelsportorganisatie optimaal te kunnen bedienen.

Nederland is nu twee wandelsportbonden ‘rijk’ die eigenlijk hetzelfde doen. Daarmee versnipperen we de markt én doen we dingen dubbel. In het verleden bleek vaak dat we allebei het wiel uitvonden, wat natuurlijk zonde is van de tijd en het geld. Bovendien beperkt het ons in het bereiken van álle wandelaars, en dat zijn er maar liefst 6,6 miljoen in Nederland.

Verschillen veranderd in overeenkomsten

Natuurlijk is er een reden geweest voor het ontstaan van twee wandelsportbonden. Maar de tijd heelt alle wonden en de laatste jaren merkten we meer en meer dat de verschillen die er vroeger waren, veranderd zijn in overeenkomsten. En waar de ene organisatie meer kennis en ervaring heeft op dat ene gebied, heeft de andere bond dat weer op een ander vlak. Waarom niet die krachten bundelen? En helemaal omdat we het tenslotte allebei doen voor ú: de Wandelaar en de Wandelsportorganisatie!

Herkennen in nieuwe organisatie

Als KNBLO-NL maakten we in het verleden eerder mee dat we samengingen met andere organisaties. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot, logisch ook. Iedere organisatie heeft zijn eigen gewoontes en gebruiken, zijn eigen geschiedenis, zijn eigen cultuur. We beseffen heel goed dat deze ‘eigenheden’ ook juist de kracht is van de organisaties én van de nieuwe organisatie. Belangrijk dan ook dat bij het samengaan tot één wandelorganisatie beide clubs zich nog wel blijven herkennen.

Positieve instelling

Het zal een proces zijn van geven en nemen. Van vasthouden, maar ook (durven) loslaten. Iedere verandering vraagt aanpassing en dat kan moeilijk zijn, onzeker of soms zelfs bedreigend. Maar als we met zijn allen blijven gaan voor dat ene gezamenlijke doel: het vormen van één sterke wandelorganisatie voor alle wandelaars en wandelorganisaties in Nederland. Als we met zijn allen vanuit een positieve instelling de angst en achterdocht laten varen. En vooral met zijn allen blijven praten met elkaar en – misschien nog wel belangrijker – blijven luisteren. Dan zijn we ervan overtuigd dat we over een tijdje vol trots als één sterke wandelorganisatie heel wandelend Nederland op de been krijgen, hebben en houden.

Wij kijken ernaar uit er – samen met ú – de pas in te zetten!